Постинг
15.07.2014 13:59 -
Мощен лек срещу рака
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 6584 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 15.07.2014 14:30
Прочетен: 6584 Коментари: 4 Гласове:
59
Последна промяна: 15.07.2014 14:30
През 2002 г. ми откриха тумор в мозъка - доброкачествен. Веднага бях приет във ВМА - София за операция. Туморът беше голям 5/5 см, но операцията протече успешно. За мен неврохирурзите в тази болница са най-добрите в България. След две години се оказа, че туморът е рецидивирал и е с почти същата големина. Наложи се да ми направят нова операция - тогава разполагаха с лазерна техника и операцията мина, но се оказа че съм получил пареза на лява ръка и крак. Изследваха тумора и се оказа атипичен. Тогава отидох в онкологията в кв. “Дървеница” и последва лъчетерапия, но и това не помогна - туморът отново рецидивира и се наложи нова операция. След нея отидох на рехабилитация в Банкя и там, за мой късмет, срещнах един човек, който промени живота ми. Той сподели с мен, че е бил болен от рак на бъбреците. След операцията се оказало, че е неуспешна и има разсейки - давали му от 3 до 4 месеца живот. След това срещнал жена, която му казала за една билка и начина на приготвяне на лекарство от нея. Билката се казва бъзак - да уточня - не е бъз, а представлява храст, който расте в пущинаци и около речните канали (в София го има в изобилие) - бере се плодът, който прилича на боровинка и е с почти същата големина. Расте в края на август и началото на септември. Плодчетата трябва да са добре узрели, за да имат лечебни свойства. След като се набере, се измива и се слага в буркани, като се редува един ред бъзак, един ред захар и така докато се напълни до горе. След това се изнася на място, където има слънце, за да може да ферментира. След две седмици се затваря и се слага в хладилника. Може да се направят 2, 3 или 4 буркана, но поне два са необходими, за да стигнат до другата година. Взема се по една чаена лъжичка сутрин на гладно, 10 минути преди хранене всяка сутрин. В ефекта на това лечение първо ме убеди човекът, който ми го каза. След тежката диагноза той започнал да го взема - минали 5 месеца, а той е още жив! Отишъл на преглед и след ехографията се оказало, че няма и помен от рака. Тогава и аз започнах да го вземам като, естествено, изчаках 2 месеца, за да набера бъзака и да го приготвя. Започнах да го пия. От последната операция минаха 4 години и досега нямам рецидив. За лечебната сила на бъзака споделих с много хора и с една лекарка, която ми каза, че нейна пациентка се е била излекувала по същия начин - имала рак на гърдата. Когато я попитала какви лекарства е вземала, тя отговорила, че се е излекувала само с помощта на билката. На контролния преглед й съобщили, че ракът и е изчезнал. Бъзакът спокойно може да се взима и с лекарствата, които са ви предписани, така че го приемайте спокойно и без притеснения - той е полезен за имунната система и за още много други болести. Бъзакът, както казах и преди, се бере узрял, а ако има някои зелени и такива, за които се съмнявате, че са неузрели, по-добре е да ги отстраните. Плодът трябва да е мекичък и тъмен, почти черен. Що се отнася до пиенето, особено в началото, докато свикнете, е малко неприятно. На мен ми се повдигаше, докато го приемах, но с течение на времето се свиква. Също така в началото трябва да има тоалетна наблизо, защото до около половин час след приемането може да получите разстройство. Между другото, бъзака го вземат и съвсем здрави хора, които искат просто да подсилят имунната си система. Той помага срещу грип например. Пожелавам късмет и здраве на всички и най-вече оздравяване на болните! BLIZ Даниел Константинов, София Таня Борисова, наш приятел във Фейсбук сподели начин по който се приготвя билката - Това е по рецепта на Петър Димков. Аз също от години я ползвам. Правя го в 3-литрови буркани и след двете седмици прецеждам сиропа и то прибирам в бутилки. Практически не се разваля, защото захарта е консервант. И още нещо, по време на ферментацията покривам с няколко слоя марля, а при прецеждането внимавам да няма останали зрънца, защото се получава повторна ферментация, уточни тя.
Информация от фейсбук
Следващ постинг
Предишен постинг
Това за бъзака е абсолютно вярно. Спомням си, че като деца, нали сме любопитни , ни предупреждаваха да не го закачаме, защото плодът му е силно отровен.
Истина е, неузрелиге плодове съдържат силна отрова, затова трябва много внимателно да се отбират само добре УЗРЕЛИ плодове
Иначе по химически състав и полезност плодът на дървото бъз не се различава от този на храста, дори се предпочита. И там важи същото правило-само добре узрели плодове да се използват
Билковите аптеки продават и двата вида изсушен плод, като повече се цени този на дървото
То е декоративто, баща ми имаше чичо, лесоинженер, той беше посадил в двора няколко дървета. Едвам удържам наследниците му да не ги отсекат.
Много са красиви с цвета на пролет и плода, но понеже той не ги интересува, септември месец е отврат , плодът капе е целият двор става лилав
цитирайИстина е, неузрелиге плодове съдържат силна отрова, затова трябва много внимателно да се отбират само добре УЗРЕЛИ плодове
Иначе по химически състав и полезност плодът на дървото бъз не се различава от този на храста, дори се предпочита. И там важи същото правило-само добре узрели плодове да се използват
Билковите аптеки продават и двата вида изсушен плод, като повече се цени този на дървото
То е декоративто, баща ми имаше чичо, лесоинженер, той беше посадил в двора няколко дървета. Едвам удържам наследниците му да не ги отсекат.
Много са красиви с цвета на пролет и плода, но понеже той не ги интересува, септември месец е отврат , плодът капе е целият двор става лилав
Това е съвсем вярно и изпитано и от мен. Е, аз го използвам през зимата за засилване не имунната система и не боледувам от грип. Вече 2 години си правя такъв сироп - няма какво да допълня.
цитирайВ допълнение към твоя постинг давам линк към мой постинг със снимки на черен бъз и бъзак, както и препоръки за лечение с тях:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/06/07/cheren-i-polski-byz-byzak-kak-da-gi-razpoznavame.558085
цитирайhttp://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/06/07/cheren-i-polski-byz-byzak-kak-da-gi-razpoznavame.558085
4.
анонимен -
Цяр за пара, казват старите хора.
15.07.2014 21:05
15.07.2014 21:05
Цяр за пара, казват старите хора.
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.