Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 18:05 - Писателят езотерик Христо Нанев в Благоевград: В човека е закодирано да може да развива свръхсетивните си способности, но сами се ограничаваме чрез незнание
Автор: fallingskies76 Категория: Забавление   
Прочетен: 3822 Коментари: 0 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Среща с автора на поредица от книги за българските феномени Слава Севрюкова и Дядо Влайчо - Христо Нанев, събра преди дни в Младежкия дом в Благоевград солидна публика. Мъже и жени над час и половина атакуваха с разнородни въпроси писателя, който от години се интересува от паранормалното и за първи път идва в областния център на Пиринско. Провокациите на публиката далеч не се ограничиха само около пророчествата на Слава Севрюкова, с която Нанев е имал лични срещи и записи от тях. Едно от предсказанията й, за които усилено се говори напоследък, е, че "два пъти по толкова правителства /сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ" /по изчисленията на Хр. Нанев настоящто правителство е 17-о и има още две правителства да минат, докато дойде доброто за България/. 


"В областта на духовното конкуренция няма", още в началото на разговора подчерта Христо Нанев, визирайки известните народни лечители и ясновидци. "Те са се познавали, изпитвали са се един друг и дълбоко са се уважавали", разказа за Ванга, Слава Севрюкова и Дядо Влайчо писателят езотерик, който в момента проучва живота на друг голям български феномен - пророкът на цар Борис Любомир Лулчев.

"Ванга е канила на среща в дома си Слава", разказа част от записите си Хр. Нанев. "Пристига тя в Петрич и вижда една голяма опашка пред дома й. Отива пред пазача и му казва: "Имам покана от сестра Ванга за среща". Той й се изсмива: "Ти днес си третата, лелче, която се опитва да ме преметне, няма да ти мине номерът, нареди се на опашката". Слава направила така /показва жест с ръката, все едно загребва въздух в шепата си/ и станала невидима за него. "И досега не мога точно да си обясня дали е упражнила хипно въздействие върху мъжа, или е блокирала сетивата му по някакъв начин, не знаем, но тя ми разказа как минала покрай него, а той гледал през нея като през въздушен простор. Срещата им била изключително вълнуваща. Ванга я изпитала: "Една моя близка, Славке, влезе в болница". Слава отвърнала: "Да, виждам, тя изглежда така и така, описва я. Виждам, тя е подута в корема". Ванга: "Да, ама от какво?" И Слава й отвръща: " Тя пи едни хапчета, наполовина жълти, наполовина кафяви, преди да й ги дадат коремът й не беше такъв. Подуването дойде от хапчетата". И Ванга казала: "Уууу, мари, като доктор гледа!", и така стават приятелки.

Много интересно е и как двете обменят опит покрай трудностите, които Ванга среща с хората при гледането. "Слава разказваше тези обмени с усмивка и се шегуваше. Ванга й изплакала болката си, че като контактува с мъртвите, душите им я тормозят. "Нощем ми думкат, ке ми се пръсне главата. Ти как правиш да не те мъчат душите им?", питала Ванга, а Слава й споделила опита си: "Вечер, преди да заспя, аз обграждам моя дом с един бял харман от бяла светлина и се моля Богу да не влизат в него тъмни сили. Направи и ти така". След време Ванга пратила послание до Слава с благодарност, че откакто ползва рецептата й, духове не я мъчели вече. Феномените се обогатяват със срещите помежду си.

Имало е срещи между Дядо Влайчо и Ванга, на Учителя Петър Дънов с Дядо Влайчо и със Слава Севрюкова, на Любомир Лулчев със Слава. От 500 до 1500 души чакали на ден пред дома на Дядо Влайчо в село Коняво, няма друг ясновидец у нас, който да е минал през толкова много изпитания като него, и той е единственият странстващ пророк у нас. През 1947 г. предсказал, че след две години Вождът Георги Димитров ще е мъртъв. Арестуват го и го пращат в лагер - първо в Белене, после в Бобов дол. Излиза след 6 години, като властите му забраняват да предсказва и лекува. Той с помощта на брат си изграждат такава система да обикаля страната като Левски и Матей Миткалото, че народът винаги знае къде да го намери, но не и властите. 

"Общото между всички е дълбоката им и чиста вяра в Бога, в онези години на атеизъм те с делата и съветите си "поливат корените" на вярата на хората", обобщи Нанев и подчерта, че това потвърждават и свещеници, които са общували и са познавали Дядо Влайчо.
Заради интереса и любопитството на хората и ограниченото време на срещата, в което много въпроси към Христо Нанев останаха незададени, репортер на "Струма" се срещна и разговаря с писателя езотерик.

- Г-н Нанев, Вие сте педагог, бил сте директор на училище, какво Ви накара да оставите професията си, да напуснете сигурното щатно място, за да станете писател и изследовател?
- Голямата промяна в живота ми дойде след срещата ми със Слава Севрюкова. Тогава наистина бях директор на голямо училище, някакъв кадър отговорен, но когато видиш човека-чудо, който може да прониква във времето и пространството, който вижда миналото ти и бъдещето, и ти вече не си същият. Тогава си казах, че трябва по някакъв начин да съхраня това, което съм видял. И най-напред си взех неплатен отпуск, за да започна да събирам материали, пазеха ми мястото 1 година, втора, и така в продължение на 5 години.

- И как се издържахте през това време? За един мъж едва ли е лесно да зареже поста си, за да се занимава с хобито си?
- Трудно, много трудно ми беше, но това никога не е било хоби за мен. От дете си знаех, че ще ставам писател. И винаги ме е вълнувал по-различният поглед към света. Казах: "Край. Дотук", и промених живота си. Първата ми книга беше за полтъргайста Кики, не знам дали си спомняте за него...

- Цяла България беше пощръкляла по него, дори по радиото излъчваха директно “сеанси”...
- Не само, към него имаше интерес от Франция, Италия, от Япония, от Щатите... За първата ми книга се бориха три издателства, стана бестселър.

- Жените са по-отворени към паранормалното, Вие как повярвахте?
- Писателят е като един рефлектор, като огледало и това сработи при мен. 

- Имало ли е у Вас поне миг на неверие?
- Винаги. Аз не вярвах на феномена Кики, отидох в това семейство, където се почукваше и се местеха предмети, за да ги разоблича. За мен това беше шарлатания и безумие!

- Така биха се изразили всички мъже, струва ми се...
- Да. И видях неща, за които нямах обяснение. Беше 1988 г., идваше промяна... Тогава се обърнах към писаното слово. Не знам дали помните, но за Кики Ванга даде своето мнение, Слава Севрюкова и Вера Кочовска - също.

- Ще припомните ли?
- Ванга виждаше, ча Кики е египетския бог Хор с глава на сокол, много стар дух, Слава видя, че е духът на 16-годишно момиче, сложило само край на живота си заради нещастна любов. Понеже момчето, в което било влюбено, било много болно и починало, тя поглъща отрова. И Слава казва: "Когато отровата започва да действа, това момиче изпита големи болки и съжали за стореното. И понеже беше чиста душа, небето реши да му даде втори шанс, потърси отворена врата и се всели в едно дете". И двете бяха прави, защото са видели различни присъствия тук на този дух. Вера Кочовска в първия ми личен разговор на въпроса за Кики ми каза: "Ти си достатъчно напреднал в тази област сам да си дадеш отговор". 

- Личен съвет Сл. Севрюкова давала ли Ви е как да практикувате регресия например?
- Тя даваше нравствени съвети, за нея моралът бе най-важното. Казваше: "Бъдете добри, искрени, честни, и това е достатъчно. Толкова. И светът се подрежда. Тогава и небето ще се отвори към вас. Не крадете, не лъжете.... десетте Божи заповеди, то е достатъчно. За нея чудотворството ние си го правим - когато живеем праведно, тогава стават чудесата. Много малко хора, да не кажа почти никой, живеят праведно и затова сме в един объркан свят.

- Защо?
- Защото търсим лекия живот. Привлича ни първичното, елементарното. Това, че тръгнахме на църква, нищо не означава, промяната е вътрешна, състояние на духа. Още Ботев е казал, че и църквата е търговия. Нямаш ли в себе си усещането за чистота, освободеното възприятие за света, ще потъваш в уловките на материята. Ние вървим към един свят на американизация, това е, за което говорим - стремеж към бърза печалба, лек живот, лотария, най-различни игри за незабавно забогатяване - от това по-страшно няма.

- Все пак едно от пророчествата на Слава Севрюкова за близкото обозримо бъдеще на нас, българите, е, че ни очакват грандиозни позитивни промени, означава ли, че ни предстои пречистване?
- Да, категорично да.

- Каква е връзката със съвета на пророчицата, за който сте писал, българите в чужбина да се приберат у дома?
- Да, след 2024-25 година трябва да си дойдат в България, после ще бъде трудно, и да искат. Има една поредица от предсказания за предстоящи апокалиптични природни бедствия, които ще повлияят на земната кора и ще променят топографията, а оттук ще има размествания на цели маси, народи. Това ще доведе до социални катаклизми и затруднения по пътя на оцеляването. И оттам новата тенденция ще бъде към един по-изчистен живот, за да се съхраним, към промяна на парадигмата на ценностите или по-стойностна система на живота.

- Говорите за идните 10-15 години...
- Да. Точното предсказание на Слава Севрюкова е, че "когато дойдат злините, ние ще сме малко на завет", т.е. няма да сме силно засегнати от природните катаклизми край нас и в цяла Европа. Тя казва: "Там, където е земя, няма да е все земя". И още: "Ще оцелеят хората по високото". Това е многозначно, а и тя не говореше директно. От една страна, ние сме преобладаващо високопланинска страна. Прогнозите на учените са, че до 2050 г. ще се стопят полярните шапки, това ще вдигне океанското ниво с 50-60 метра, а някъде допускат до 120 метра, а това ще доведе до намаляване на земната площ - това е едното тълкувание. Второто е, че ще оцелеят духовно извисените хора. Тя казваше още: "Сега такива като вас са масово, а като мен - единици. След 1000 г. ще е обратното, тези като вас ще са единици, а като мен - масата". Т.е. повечето хора ще развиват свръхсетивността си. Пътувам доста из различни градове и виждам все по-голяма освободеност, все по-разширено съзнание у хората, едно по-разчупено виждане и интерес към сетивността, скритите послания и човешките свръхвъзможности. Това беше немислимо, дори абсурдно преди 20 години.

- Създаването на все повече групи за медитация, йога, автогенен тренинг и духовно развитие част от това отваряне ли е?
- Да, категорично. 

- Занимавате се с регресия, тя има ли връзка с медитацията?
- Напълно да. За да се прибегне до регресия, първо човек трябва да има сериозен проблем, да ме убеди, че се нуждае от този метод, и аз да почувствам, че този метод ще даде ефект. Вече интуитивно го усещам, все пак от 25 години се занимавам с това, някога бях "бяла лястовица" и гледаха на регресията много несериозно, но сега светът се отваря, а хората стават по-малко манипулативни. Но без медитация не може да се приложи този метод.

- Всичко, за което говорим дотук, означава ли, че трябва да се обърнам назад към историята си като човечество и да си спомним за древните знания като аюрведа, природно лечение и природосъобразен живот?
- Същото го казва и Ванга. Тя точно това казва, че ще дойде време, когато хората ще се върнат към старото познание, и тогава човечеството ще тръгне напред. Ето го старото познание, което е изпитано и доказано през хилядолетията - аюрведа, йога, автогенен тренинг. Това са безценни знания в този забързан свят и човешкият род се нуждае от опора в духовните практики.

- През последните век и половина хора със свръхсетивни дарби в България са се застъпвали - Петър Дънов, Дядо Влайчо, Ванга, Слава Севрюкова - все хора, на които народът се е доверявал да решават болките и проблемите му. Сега обществото ни не живее много по-добре или по-различно, а няма такъв човек като тях да помага. Защо се прекъсна нишката?
- Защото има един духовен подем сред хората, интересът към духовното е много по-силен, те прокараха "пъртината" в оня труден период на духовното развитие. Днес няма наследници на онова ниво, но е необходимо време да ги осмислим и оценим реално. Към имената, които изброихте, ще добавя и Преподобна Стойна, Любомир Лулчев, за когото пиша 2 книги в момента, за да възкреся и неговата памет. Докато не ги поставим на подобаващото място, на пиедестала, няма да получим новите първенци в духовното познание, развитие и усъвършенстване. 

- Всеки ли може да развие своите сетивни способности, или това е дар за отделни хора?
- В човека е закодирано да може да развива тези способности. В състояние на регресивен транс например се оказва, че човек може да развие свръхсетивността си или да достигне до подстъпите към нея. Лично съм се натъквал на такива случаи, следователно на съзнателно ниво сме това, което сме, но на подсъзнателно ниво ние знаем много повече неща за себе си, там е миналото, а на свръхсъзнателно ниво знаем бъдещето си. Ние самите се ограничаваме първо чрез незнание и чрез старите схеми на мислене, които властват все още. И когато се разпадат тези схеми, а ние сме в такъв период в момента, промяната върви. И то ускорено върви. 
- Вярвате в това?
- Вярвам. Иначе няма да оцелее човечеството.

http://struma.bg/news/55794/1/1/Pisatelyat-ezoterik-Hristo-Nanev-v-Blagoevgrad-V-choveka-e-zakodirano-da-moje-da-razviva-svruhsetivnite-si-sposobnosti-no-sami-se-ogranichavame-chrez-neznanie.html




Гласувай:
23



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fallingskies76
Категория: Забавление
Прочетен: 52842
Постинги: 12
Коментари: 45
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031