Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 14:00 - Мозъкът ни отключва болестите! Вижте коя лоша мисъл какво предизвиква!
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 9641 Коментари: 8 Гласове:
53

Последна промяна: 05.07.2014 14:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

Всичко, което оказва влияние на мозъка, въздейства и на тялото. Така са смятали лекарите още в древността. През 17 век учените “разделили” човека на две независими съставни части: тяло и разум, а болестите съответно били разделени на душевни и телесни и започнали да бъдат лекувани по съвсем различен начин.

Днес медицината смята, че човек може да повлияе на своето здраве, съответно и на своите заболявания. В специализираната литература са описани много примери на изцеляване на тежко болни, защото те са вярвали в своето оздравяване, т.е. във възможността самостоятелно да влияят на протичането на болестта и нейния краен изход.

За да преодолеем по-лесно заболяванията, трябва да се избавим от негативните мисли, страхове, безпокойства, т.е. трябва да приведем в ред душата си, смятат психолозите.

И все пак – на кои органи влияят нашите мисли и страхове и какви заболявания могат да се появят.

Сърдечно-съдовите заболявания често възникват като следствие на недостиг на любов и чувство за безопасност, а също поради емоционална затвореност. Човек, който не вярва в силата на любовта или който си забранява да проявява любов, непременно ще се сблъска с проявите на сърдечно-съдовите заболявания.

Артритите поразяват хората, които не могат да кажат “не” и обвиняват другите в това, че ги експлоатират.

Хипертонията възниква поради непосилното натоварване, постоянния труд без отдих, потребността да се оправдаят очакванията на другите, желанието да бъдеш значим и уважаван… и в резултат на всичко това собствените чувства и потребности се изместват на заден план.

Проблемите с бъбреците могат да бъдат предизвикани от разочарования или неуспехи в живота. Страдащите имат чувството, че някой постоянно ги лъже, а подобни емоции водят до определени химически процеси в тялото. Сривът в имунната система и настинката като следствие са сигнал за необходимост от временен отдих.

Астмата и проблемите с белите дробове са предизвикани от неумението или нежеланието да се живее самостоятелно.

Стомашните проблеми (язвен колит, запек) са следствие от преживяните грешки в миналото и нежеланието да се носи отговорност за настоящето. Стомахът винаги реагира на нашите проблеми, страхове, омраза, агресивност и завист. Потискането на тези чувства, нежеланието да ги признаем, опитът да ги игнорираме или “забравим” могат да станат причина за различни стомашни разстройства. Продължителното раздразнение води до гастрит. Запекът свидетелства за натрупани чувства, представи и преживявания, с които човек не може или не желае да се раздели и не може да освободи място за нови.

Изгарянията свидетелстват за агресивност.

Проблемите със зрението са нежелание да се види нещо, неумение да се възприеме светът такъв, какъвто е. Аналогични са проблемите със слуха – те възникват, когато се опитваме да игнорираме информация, която идва към нас на аудиално ниво.

Пусковите механизми на инфекциозните заболявания са раздразнението, злобата и досадата. Слабата съпротивляемост на организма към инфекциите е свързана с нарушеното душевно равновесие.

Затлъстяването е проява на тенденцията да се защитаваме от нещо. Чувството за вътрешна пустота често пробужда апетита. Процесът на поглъщане на храната осигурява на много хора усещането за “придобивка”. Но душевният недостиг не може да се “запълни” с храна.

Проблемите със зъбите са предизвикани от нерешителност, неумение за взимане на самостоятелни решения, страх от последствията от собствените решения. Кариесът отнема твърдостта на зъбите. Именно по този начин имунната система на човека реагира на вътрешната неувереност.

Проблемите с гръбнака са следствие от недостатъчната подкрепа, вътрешното пренапрежение, излишната взискателност към себе си.

Безсънието е бягство от живота, нежелание да се признаят неговите “сенчести” страни. Трябва да се научим да откриваме истинската причина за безпокойството, да се научим да правим верни изводи, да се върнем към един нормален ритъм, да си позволим да заспим – всичко това ще помогне в разрешаването на проблемите.

Нещастните случаи свидетелстват за това, че човек се чувства виновен за нещо и рефлекторно се наказва.




Гласувай:
53



1. анонимен - Много добър и полезен пост, наис...
05.07.2014 14:16
Много добър и полезен пост, наистина мислите ни и чуствата, когато мислим негативно, когато злобеем и правим мръсно, се образуват болестите, от много тревоги и притеснения също. Затова нека да мислим положително да сме с усмивка на лице, да помагаме и обичаме, до ри понякога да ни е трудно, защото всеки си има проблеми, но не трябва да се предаваме.
цитирай
2. pumona - кaк се постигa позитивното,
05.07.2014 14:36
когaто средaтa от хорa е с негaтивни излъчвaне.
цитирай
3. анонимен - pumona
05.07.2014 15:00
с воля, сила и кураж, просто бъди над нещата, смени средата, събирай се с хора които не те дразнят, не ибръщай внимание на дразнителите, това целят за да може да смучат от енергията. Я ми кажи, има ли смисъл да се разболяваш и нервиш за хора които, както и да му говориш, както и да му обясниш, той си е простак и такъв ще си остане. Свиркай си и да не ти пука.
цитирай
4. gosho568 - Аз също смятам, че негативното м...
05.07.2014 21:08
Аз също смятам, че негативното мислене е ключът към повечето болести! Не трябва да се ядосваме излишно... Поздрави! ;]]]
цитирай
5. fascindoo - Колко е прав Ристьо Стоичков, нашия велик футболен играч и мъдрец...
05.07.2014 23:07
И доктор хонорис кауза на Пловдивския университет:
"Повичи ибети, по-малко учйети!"
за преодоляване на негативното мислене!!!
цитирай
6. 126 - впечатлен
06.07.2014 08:02
Живка, бихте ли споделили източниците за "постинга" си, моля. Регистрирах се единствено за да ви отправя тази молба.

Благодаря, предварително(?)
цитирай
7. diadokolio - Благодаря Ви!
06.07.2014 08:41
Много полезен и работещ пост!
Преместих се на село, сложих ред в хаоса от мисли и се отървах от операцията.
Хареса ми и останах.
Сега осигурявам цветарските магазини с естествена тор и се зареждам от техните усмивки.
Вярвам, че всеки може да открие собственото си място и да се срещне със себе си в тишината.
цитирай
8. injir - Много полезна информация. Като ...
06.07.2014 11:30
Много полезна информация. Като наблюдавам болежките на себе си и на другите около мен и познавайки характера им, се оказва, че напълно съответстват заболяванията на чувствата , които изпитват, имат или таят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 414295
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031