Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2014 13:51 - Семката, която изпревари всички суперхрани
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 4880 Коментари: 3 Гласове:
48

Последна промяна: 22.05.2014 13:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      image   Източник: Thinkstock / Guliver

Дори и да не вярвате в конспиративни теории, все някога през главата ви е минавала мисълта, че "властите" крият информация от обикновените хора.Т.е. от вас/нас. Например по отношение на рака и неговото лечение – дали химиотерапията наистина е най-добрият начин да се победи коварната болест?Едва ли. Но това е единственият метод, който уж модерната медицина познава и предписва. И дори новините от типа, еди-коя-си храна е най-доброто лечение срещу рака, да ви се струват абсурдни, със сигурност не вярвате на фармацевтите. Има защо.В океана от информация е трудно да се пресяват митовете от истините, но има продукти, които са си спечелили славата благодарение на качествата си, не на

маркетинг.За тези продукти няма да чуете да се говори на улицата, нито ще ги видите да се рекламират в "праймтайма". И това не е случайно. Но пък при желание, а често и поради необходимост, човек открива своя лек.Ако се интересувате от същинско здравословно хранене, няма как да не сте чували за олио от конопено семе, познато и като конопено масло. То се прави от пресованите семена на растението Cannabis sativa. Продуктът е познат като най-съвършената храна, дар от майката Природа, поради балансираното му съдържание на омега 3 и 6 мастни киселини.Всъщност, в по-старите времена, конопът се е използвал навсякъде по света - сред първите култивирани от хората култури е. Не оставайте заблудени обаче – в конопа не се откриват нива на

 

тетрахидроканабинол

 

 

, накратко - THC. Да, това е съставката в марихуаната, която "напушва". Случаят с конопените семена е друг.Конопеното семе е най-хранителната семка в света. Тя е идеален пример за пълноценен протеин. Характеризира се с най-концентрирания баланс на протеини, есенциални мазнини, витамини и ензими, придружен от почти липсващи захар, нишесте и наситени мазнини. Макар и да не сме почитатели на термина "суперхрана", конопеното семе лесно може да се определи като такава.

 

 

 

 Ползи от конопеното семе

 

Чудесен източник на

 

омега 3

 

 

и 6 и гама-линоленова киселина, които се намират в перфектно съотношение.

       Повече смилаеми протеини от месото, яйцата, сиренето, млякото (включително човешкото) или коя и да е друга храна с високо съдържание на протеини.Богато е на витамин Е.Повишава енергийните нива и ускорява метаболизма.Намалява високото кръвно налягане и подобрява функцията на органите, както и на имунната система.Намалява симптомите на ПМС и менструалните болки.Възстановява мускулите. Идеален лек срещу всякакви повърхностни рани и раздразнения по кожата.И така нататък...Казано съвсем накратко – конопеното семе е идеалната поддръжка на клетъчното здраве. Здрави клетки – здраво тяло. Тук е моментът да си припомните си какво си говорихме в началото.

 

 

 

Конопено олио

Най-лесният начин да се възползвате от всички ползи на конопа е именно маслото/олиото, направено от пресованите му семена. Всъщност диетолозите го обявяват за най-доброто на пазара.Когато се използва в готвенето, студено пресованото олио от конопено семе "освобождава" не само ядковия си вкус, но и цялата си артилерия полезни съставки. То е чудесна алтернатива на зехтина, маслото и всички други мазнини, които човек използва за кулинарни цели.Превърнете го в основен продукт на салатения дресинг, използвайте го при сотирането на зеленчуци.А когато го използвате за медицински цели (лечение на конкретен проблем), най-добре е да се запознаете с препоръчителните дневни дози за всяко заболяване.И още нещо – пробвайте го за омекотяване на устните и кожата. Незаменимо е.




Гласувай:
48



1. qnny - [url=http://test. zalata. net...
22.05.2014 16:43
[url=http://test.zalata.net/r/8514/][img]http://test.zalata.net/banner468.gif[/img][/url]
цитирай
2. breeze - Така е, а като прибавим и лимеца...
22.05.2014 21:43
ленено ,сусамово ,шарлан, зехтин...:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 414029
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031