Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 12:46 - Прадедите ни не са яли месо.
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 2701 Коментари: 1 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Нова теория, лансирана от американски учени, разкрива невероятен факт: че древните хора са били тотални вегетарианци. Всеобщата вегетарианска епоха е продължила до падението на човечеството точно преди потопа.

Според антрополозите хората са престанали да се хранят с растения и са започнали да ядат месо от времето на последния ледников период. Тогава обичайното им меню, което се състояло от плодове, зеленчуци и ядки, станало недостъпно.

Затова древните трябвало да ядат месо в стремежа си да оцелеят. Като цяло те били вегетарианци, стигали до ядене на месо само когато зелената храна и ядките били напълно изчезнали.

Смята се за почти доказано, че систематичното ядене на месо е стартирало от канибализъм, и едва след това се е разпространило и върху животински видове. Навикът да се яде месо се е е запазил и след края на ледниковия период.

През последните години известни специалисти от цял свят са стигнали до извода, че за да остане здрав, човек не трябва да яде месо. Дори обратно – диетата на хищниците, която съдържа месо, може да навреди на човека.

Според някои историци ловът е бил измислен, когато климатичните промени са унищожили източниците на храна в северните райони по време на ледниковия период. Но от гледна точка на еволюцията това не се е случило твърде отдавна, затова телата ни все още са вегетариански.

Древните гърци и египтяните са смятали плодовете за основна част от менюто си. Жреците в Древен Египет не докосвали месо. Великите гръчки философи Платон, Сократ и Питагор активно защитавали вегетарианството.

Плутарх пише в трактата си „За яденето на месо” следното: „Искам да задам въпрос, при какви обстоятелства и в какво душевно състояние човек за пръв път е решил да опита вкуса на кръвта, да протегне устни към трупната плът и да украси масата си с мъртви тела? ”
Вегетарианството е било разпространено сред цивилизацията на инките. Даосите от Древен Китай също не вкусвали месо. Има исторически доказателства, че повечето древни хора не са и опитвали месо.

Племената, които ядяли предимно месо, били голяма рядкост. Дори ескимосите се хранят не само с месо и риба, а с 24 видове растения. Изчислено е, че в днешно време човек яде повече месо, отколкото в който и да е исторически период. 



Гласувай:
56



1. penchoan - Напълно вярно е всичко написано! В ...
26.03.2014 23:01
Напълно вярно е всичко написано! В допълнение може да се каже, че световните войни се водят заради месоядството. За компенсация на убитите животни от невидимия свят се изисква проливане на милиони литри човешка кръв. След Трета световна война няма да останат месоядци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 416100
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930