Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2014 12:35 - Водата има памет, послания на водата.
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 3752 Коментари: 3 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

imageimageУчените установиха невероятния факт, че водата притежава памет. От най-древни времена човечеството е приписвало изумителни свойства на водата. Но едва в последно време се подхожда научно към тях. Редица учени от САЩ, Русия, Япония и България изследват свойствата на водата. Първите изследвания, свързани с “паметта” на водата, са извършени от Дерягин и Чураев през 1971 г.

Японският изследовател Масару Емото от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд.

 


Може да изтеглите книгата на Български - Послания на водата на Масуро Емото оттук.


imageВ Научноизследователския център по медицинска биофизика (НИЦМБ) в София екип от учени от години изследва уникалните свойства на водата. Центърът е създаден през 1996 година и се занимава с проучване на промените в структурата на водата в резултат на взаимодействиe с лекарства, билки и хомеопатични разтвори. Учените от НИЦМБ доказват очакваните биологични и медицински ефекти в резултат на промените в структурата на водата, за което получават и няколко престижни награди.
Биофизикът и ръководител на НИЦМБ Игнат Игнатов разказва за постигнатите резултати:

" Въпросът за “паметта” на водата е изключително интересен. Едва ли без това нейно свойство може да се обясни зараждането на живата материя- казва Игнатов- доказано е, че водата има огромен потенциал на запаметяване. Тя има необикновени физични и химични свойства. Резултатите от експерименти проведени в много държави показват, че водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Азбуката на водата е молекулярна структура и знаейки нейната азбука ние можем да четем посланията и. Тя може да бъде "активирана" и да носи информация за живота.

 


imageИзключително "активна" е размразената вода. През пролетта се наблюдава увеличаване на амплитудите в спектъра на водата, измерен чрез метода ДНЕС. През пролетта птиците и животните пият вода от размръзнал лед. Растенията също растат бързо от тази вода. Размразената вода има стимулиращ ефект и се използва с успех при възстановяване на болни след операции", обяснява Игнатов.

Кристалната структура на водата се състои от кластери (голяма група молекули). Обидни думи, подобни на "глупак", унищожават кластерите, твърди японският изследовател Масару Емото. Негативните фрази и думи формират или големи кластери, или въобще не се създават такива, а положителните, красиви думи и фрази създават малки, свързани кластери. По-малките кластери вода по-дълго съхраняват информация.


imageДостатъчно е водата да се докосне до веществото и да разбере свойствата му. Тя записва всичко което чува, вижда и усеща. Тя реагира като нервна система. Емоциите на човека-положителни и отрицателни-въздействат най-силно на водата, категоричен е Емото.

Японският учен провел експеримент, залепвайки два надписа на една бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Водата образувала красиви кристали, което показва, че "благодаря" е по-силно от "ти си глупак". По-този начин Емото доказва, че добрите думи са по-силни от лошите. Любовта повишава енергетиката на водата и я стабилизира, а агресията е понижава. Целта на експеримента е да се намери думата която най- добре пречиства водата и се оказва, че това не е една дума а съчетание от две думи "Любов" и "Благодарност".


imageСпоред д-р Емото всичко съществуващо има вибрация, написаните думи - също. Ако напишем думата "Любов", то надписа ще създава вибрация на любов. Водата може да поеме тези вибрации. Красивите думи имат красиви, ясни вибрации, а отрицателните думи създават уродливи, несвързани колебания, които не формират групи.

Японският учен смята, че под влияние на мислите водата се изменя мигновено. Ако човек се обръща с добри мисли към водата, благославя я, казва й "благодаря", качествата и се подобряват и тя има положително въздействие върху човека.

Във всяка от световните религии водата се приема като средство за пречистване. При изследване на светена вода се вижда, че молекулата й има красива, правилна форма на шестоъгълна звезда а тази, взета от чешмата, е с хаотична неправилна форма. Съвременната наука показва, че освен символично значение светената вода има и благотворно енерго-информоционно въздействие върху състоянието на човека.
imageХомеопатията използва именно свойството на водата да "помни" енергийно-информационни послания. Когато попаднат в досег с човека, те му предават информация с която са заредени.

Д-р Емото вярва, че водата отразява съзнанието на човечеството и може "да се замърсява духовно". Тя попива цялата злоба, завист и стрес, и когато попадне в организма ни, е почти мъртва. Информационния боклук отравя водата, натрупвайки се в нейната памет. Това може да накара водата да "полудее".

Едно от уникалните й свойства обаче е, че тя може да се пречиства. Когато се изпарява, водата се отърсва от боклука, натрупан в нея и си връща началната структура, т.е. програмата на живота.




Гласувай:
52



1. leonleonovpom2 - Поздрави!
25.03.2014 00:54
Напълно възможно е, говори се за памет и на металите, и на пластмасите!
А и земята като цяло е един жив организъм!
цитирай
2. leididi1 - Точно така :) Земята е жив организъм ...
25.03.2014 00:59
Точно така :) Земята е жив организъм :)
цитирай
3. zonko - Винаги съм много скептичен, когато ...
25.03.2014 12:13
Винаги съм много скептичен, когато някой борави с понятия като "знае се", "доказано е" и други такива и се позовава предимно на български и руски учени. Опитите на такива учени често не могат да бъдат възпроизведени от никой друг по целия свят и така остават доста съмнения в достоверността им. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 414273
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031