Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 13:48 - Лесен трик за откриване на ГМО продукти!
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 5353 Коментари: 5 Гласове:
44


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Въпреки,  че ГМО продуктите не са маркирани има един трик, който може да ви помогне да разберете за ГМО плодовете и зеленчуците. Ето няколко плашещи факти - ефектът не генетично  модифицираните храни в човешкото тяло никога не е научно оценен, но 80 процента от нашите опаковани храни съдържат ДНК манипулирани съставки. За да бъде още по-лошо генетично модифицираните храни не са маркирани като такава, което затруднява нашите усилия да ги избегнем.Инициативата за етикирани на такива продукти е победена от гигантски производители на храни. проблем е и това, че не знаем как тези продукти влияят на нашето здраве, защото не са публикувани резултати от изследвания как тези храни се отразяват на човешкия организъм и здраве. "Не са направени проучвания, така че ние станахме експериментни мишки. Всеки, който казва: "Ние знаем, че тази храна е  напълно безопасна" или е невероятно глупав или умишлено лъже", казва канадският генетик Дейвит Сузуки.
Джейсън Кълтан, диетолог, който учил в Харвард и Йейл, е съавтор на книгата "Богата храна, бедна храна", със съпругата си Мира. Той подчертава опасността и съветва да се придържаме към органичните, пресни продукти или тези, които се отглеждат на местно ниво, а да избягваме ГМО продуктите. Запомнете, че промишлено получено мляко, месо и риба често произхождат от животни, хранени с ГМО соя и царевица.
Въпреки, че ГМО продуктите не са отбелязани Кълтан казва, че има един трик за разпознаване на тази храна. Справка с броя стикери на продуктите, който се нарича  PLU (Product Lookup Number). Ако PLU е от 4ри цифри, които започват с 3 или 4, това означава, че продуктът не е ГМО, но е произведен във ферма, която използва химикали и пестициди.
Ако етикета има 5 цифри, които започват с 9, това означава, че продуктът е органичен, създаден без химикали, пестициди и генетични модификации.
"Можете със спокойна съвест да купувате тези продукти", казва Калта. Но продуктите, маркирани с 5 цифрен номер, който започва с 8 са генетично модифицирани. "Те са неестествено създадени". Поради факта, че ГМО продуктите са широко разпространени и обикновено  не са маркирани, почти е невъзможно напълно да ги избегнете. Все пак, плодовете и зеленчуци които рядко са генетично модифицирани: чесън, ананас, грах, манго, аспержи, патладжани, киви, зеле, картофи, дини и гъби.
Другите продукти са с далеч по-големи шансове да бъдат ГМО: ябълки, целина, чушки, праскови, ягоди, грозде, спанак, краставици, боровинки, картофи, зелен фасул, зеле, портокали, царевица, тиквички, череши и люти чушки.




Гласувай:
45



1. nikikm - Доказано е
02.02.2014 16:03
от учени и неколкократно,че ГМО продуктите влияят на репродуктивната система,предизвикват тумори и рак.Публикуваха и снимки на две групи опитни мишки!Групата хранена с ГМО не може да се гледа направо!Мисля,че го постнах из блога си този материал,но беше преди месеци!Така,че смело пиши-доказана е вредата!
цитирай
2. spawn1 - трябва да сме много внимателни
02.02.2014 18:19
какво купуваме, да четем внимателно и да се консултираме, наистина много хора са болни именно заради такива ГМО продукти, както и пръскането на отровни химикали от самолетите, нека по-често има такива постове, нека се знае, че искат да ни убиват, така е като опитни мишки сме, за съжаление трябва да се борим няма как, страхотен пост, поздравявам ви !!!
цитирай
3. leididi1 - от учени и неколкократно, че ГМО ...
02.02.2014 23:23
nikikm написа:
от учени и неколкократно,че ГМО продуктите влияят на репродуктивната система,предизвикват тумори и рак.Публикуваха и снимки на две групи опитни мишки!Групата хранена с ГМО не може да се гледа направо!Мисля,че го постнах из блога си този материал,но беше преди месеци!Така,че смело пиши-доказана е вредата!


Има доста опити с мишки, които са хранени с ГМО продукти и след време развиват рак. Не случайно и последните няколко години се наблюдава растеж на хората заболели от рак. Влияе и храната и замърсената вода, земя и въздух. Докторите наричат новооткритите болести ( модерни болести на новото време)
цитирай
4. gotzageraskov - Има и още един ефект
03.02.2014 01:47
Там, където са били отглеждани ГМО-растения, нормални растения не могат да растат.
цитирай
5. dinkov - Динков
03.02.2014 02:24
В крайна сметка, ако искаш да си сигурен с какво се храниш, купувай си едно парче земя на село докато са по-евтини, и си произвеждай храната за себе си сам. Е, ако имаш тъща на село и си "зет като мед" :))), варианта е по-добър :))).
Ицко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 416509
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930