Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 21:10 - ЧОВЕКЪТ-ГУЩЕР ПАК ТРЪГНА НА ЛОВ ИЗ ЮЖНА КАРОЛИНА
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 2723 Коментари: 2 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Така изглеждал автомобилът на Кристофър Дейвис след нападението

 Снимка: CNN

 

 А. Пламенова

Преди няколко месеца в полицейско поделение на Южна Каролина започнали да постъпват плашещи съобщения за нападение над хора от неизвестно на науката чудовище. Съществото било огромно на ръст, с три пръста и приличало на гущероподобните персонажи от старите филми. И докато американските власти се опитвали да разберат какво се случва, възрастни хора от щата твърдят, че човекът-гущер отново е излязъл на лов.

През октомври 2012 г. полицията в Южна Каролина отново имала сблъсък със загадъчното създание. В окръг Лий неизвестно гущероподобно чудовище нападнало автомобила на съпрузите Ада и Леон Маршал, които се прибирали късно вечерта у дома. Ада все още си спомня с ужас за случилото се. Съществото, почти 2 метра високо, трипръсто и с огромни шипове на главата, изскочило на пътя пред колата. Леон намалил скоростта, за да избегне сблъсъка. Но чудовището не се уплашило и не хукнало да бяга, дори напротив – наклонило глава напред, сякаш за да види отблизо седящите вътре, а после започнало да дере с огромните си нокти по автомобила.

„Замръзнахме от ужас. Беше зловещо създание” – спомня си Ада. За щастие, съществото се изплашило от нещо и не успяло да повреди колата, но по повърхността й личали дълбоки следи от ноктите на чудовището, а на някои места ламарината била раздрана. Ако това беше единственият подобен случай, едва ли някой щеше да му обърне внимание, но…

Първата жертва на злокобното създание станал местният младеж Кристофър Дейвис още през 1988 г. Ето какво разказва той за страховитата среща: „Прибрах се вкъщи от работа. Излязох от колата си и видях, че гумата ми е спаднала и се наведох да я напомпам. Усетих, че зад гърба ми се приближава нещо. Когато се обърнах да видя, застинах от ужас – с огромни стъпки към мен се приближаваше ужасно чудовище. Приличаше на огромен гущер. В очите му горяха адски пламъци. За няколко секунди успях да вляза в колата и веднага усетих глух удар отзад. И докато се опитвах да потегля, гущерът скочи на тавана на колата и започна да удря по предното стъкло с огромните си трипръсти ръце. Успях да потегля най-накрая и дадох първо на заден ход, а после с мръсна газ тръгнах напред, за да може звярът да падне от колата”.

По-късно шериф Трусдейли, който дошъл в злополучната вечер на местопроизшествието, снел отпечатъците от краката на гущера. Дължината им достигала 38 сантиметра. Следите от отпечатъците били незабавно изпратени в Департамента по водни ресурси на Южна Каролина. Никой обаче не разпознал нападателя. Джон Евънс, началник на отдела, отбелязва: „Най-вероятно това е или гигантски гущер-мутант, или същество, което съвременната наука не познава”.

Шерифът разпитал Кристофър и макар че в началото смятал, че Кристофър си измисля, по-късно споделя следното: „Щателно огледах автомобила. Ламарината по вратите беше раздрана, сякаш някой си е точил зъбите. Радиоантената също беше повредена. Многократно питах Дейвис какво се е случило, но той повтаряше едно и също. Макар че го познавам отдавна и знам, че е от семейство на порядъчни и възпитани хора, го накарах да мине проверка на полиграф. Апаратът потвърди, че Кристофър казва истината”.

За две години всичко утихнало, но през март 1980 г. в полицията започнали да постъпват съобщения за странни изчезвания на домашни животни. След известно време започнали да валят едно след друго оплаквания за потрошени автомобили, паркирани нощно време по улиците.

И така до 2005 г., когато уплашена жена, жителка на Нюбери, Южна Каролина, се обадила да съобщи, че в двора й се разхождат две гущороподобни същества. На посочения от жената адрес не били открити никакви доказателства, потвърждаващи казаното. През 2008 г. обаче станало ново нападение – чудовище нападнало фургона на съпрузите Роусън. Търсенето на зеления хуманоид било възобновено.

Докато полицията тънела в догадки, двама уважавани учени-палеонтолози – Дейл Ръсел и Р. Сегън от Националния музей за естествени науки в Отава, провели серия експерименти. Те успели да пресъздадат облика на рептил, който според тях, би могъл напълно да съперничи на човека по своето ниво на развитие, ако динозаврите не бяха измрели. Удивително, но макетът на събрата му по разум и образа на чудовището, нападащо жителите на Южна Каролина, били напълно идентични.

Ръсел и Сегън не се съмняват, че чудовището от Каролина е реално същество. Някои изследователи пък смятат, че човекът-гущер е произведено в лаборатория, не без участието на известни учени, изкуствено създание.

Все още обаче властите в САЩ не са успели да разберат какво е тайнственото чудовище и от къде се е появило…




Гласувай:
45



1. whitebarde - Unas
01.07.2014 19:36
така, по описанието, ми прилича на криптидът (легендарно същество, което е виждано и описвано, но няма доказателства за него) Унас
цитирай
2. starotomagare - Симпатична гадинка
01.07.2014 21:59
Само ,че по действията му не личи да е толкова умно колкото предполагат.Може би все пак това е потвърждение за съществуването на паралелни светове или за старгейт.Самия факт ,че появяването му е епизодично след дълги периоди на прекъсване говори, че едва ли е постоянно живеещо в този район.От друга страна не го напуска а сякаш нещо го задържа там. Не се споменава и за мащабното му издирване с много хора и техника щом се появи сякаш всичко това си е само местна екзотика подобно на животинката от Лох Нес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 844735
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930